KONSERTIT

Mestarit kiertueella 2020

Oulu I Mikkeli I Lappeenranta I Hämeenlinna I Joensuu I Kuopio

Kaksi suomalaisen musiikkitaivaan ikonia, baritoni Jorma Hynninen ja basso Jaakko Ryhänen, ovat koonneet viihdyttävän, koskettavan ja vaikuttavan konserttiohjelman rakkaista kansanlauluista, musikaalisävelmistä ja ennen kaikkea heidän lempilajistaan, oopperasta.

Mestari-arvonimi suotiin aikanaan mestarinäytteen antaneille ammattilaisille. Tämän konserttikiertueen Mestarit, Jorma ja Jaakko ovat kumpikin omat mestarinäytteensä antaneet maailman suurimmissa oopperataloissa ja konserttisaleissa. Lukuisat ovat myös ne oopperaproduktiot, joissa Mestarit ovat yhdessä esiintyneet. Mutta vasta tänä vuonna he ovat nousseet yhdessä konserttilavalle, erityisesti tätä tilaisuutta varten rakennetulla ohjelmalla.

Oman alansa mestareita ovat myös pianistina ja tarinan kertojana vuorottelevat Jukka Nykänen ja Janne Hovi.

Mestarit-konsertti on todellinen elämys, jota ei kannata jättää kokematta!

Kiertueaikataulu

Madetojan sali keskiviikkona 26.2.2020 klo 19.00
Pianistina Jukka Nykänen

Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli
lauantaina 7.3.2020 klo 15.00
Pianistina Jukka Nykänen

Lappeenranta-sali sunnuntaina 29.3.2020 klo 15.00
Pianistina Jukka Nykänen

Verkatehdas, Vanaja-sali
Paasikiventie 2, Hämeenlinna
Pianistina Jukka Nykänen

Carelia-sali lauantaina 25.4.2020 klo 15.00
Pianistina Janne Hovi

Musiikkikeskus sunnuntaina 26.4.2020 klo 15.00
Pianistina Janne Hovi

Lisätietoja esiintyjistä

Professori Jorma Hynninen on suomalaisen esittävän säveltaiteen kansainvälisesti arvostetuimpia edustajia niin ooppera-, lied- kuin konserttilaulajana. Hän voitti Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun vuonna 1969.

Hynnisen ura oopperalaulajana on ollut loistelias.Hän on esiintynyt maailman merkittävimmillä esiintymisareenoilla, mm. New Yorkissa, Pariisissa, Berliinissä, Hampurissa, Münchenissä, Buenos Airesissa, San Franciscossa, Los Angelesissa, Milanossa, Madridissa, Barcelonassa, Wienissä sekä Moskovassa.

Hynninen on tehnyt yli 60 oopperaroolia ja hän on tullut erityisen tunnetuksi Figaron häiden Kreivi Almavivana, Tannhäuserin Wolframina, Don Carlon Rodrigona sekä Jevgeni Oneginin nimiroolissa. Hynninen on kantaesittänyt nimiroolit lukuisissa kotimaisissa oopperoissa, mm. Sallisen Punaisessa viivassa ja Kullervossa, sekä Rautavaaran oopperoissa Thomas, Vincent ja Aleksis Kivi. Viimeisimpiä rooleja ovat Risto Ryti Ilkka Kuusiston oopperassa Vapauden vanki ja monologipäärooli Kimmo Hakolan Akseli-oopperassa.

Hynninen toimi Kansallisoopperan taiteellisena johtajana vuosina 1984-1990 sekä Joensuun laulujuhtien taiteellisena johtajana 1980-1991. Hän on myös ollut Savonlinnan oopperajuhlien taiteellisena johtajana vuosina 1991-2002 sekä laulutaiteen professorina Sibelius-Akatemiassa 1997-2003. Hänelle myönnettiin professorin arvonimi vuonna 2005.

Yli kymmenen suomalaisen oopperan levytyksen lisäksi Hynninen on levyttänyt keskeistä oopperaohjelmistoa, liediä, hengellistä musiikkia, spirituaaleja ja evergreenejä.

Jaakko Ryhänen aloitti uransa Suomen Kansallisoopperassa vuonna 1972.

Jaakko Ryhäsen kansainvälinen solistiura käynnistyi New Yorkin Metropolitanissa vuonna 1983. Ryhäsen vakinaisina vierailukohteina ovat sen jälkeen olleet Euroopan suuret oopperatalot: Berliini, München, Lontoon Covent Garden, Wienin valtionooppera, Milanon La Scala , Pietarin Mariinski-teatteri, Moskovan Bolshoi, Berliinin Deutsche Opern, Baijerin ooppera, Bryssel, Leipzig, Zürich, Geneve, Pariisi, Hampurin valtionoopperat sekä Madrid. Hän on ollut kiinnitettynä Wienin valtionoopperan solistikuntaan. Lisäksi hän on vieraillut säännöllisesti  mm. Chicagossa Lyric Operassa, Los Angelesissa sekä Bayreuthin musiikkijuhlilla vuosina 2004-2007.

Hän on uransa aikana esiintynyt oopperakirjallisuuden keskeisissä bassorooleissa kuten mm. Mozartin Taikahuilun Sarastrona, Ryöstö Seraljista -oopperan Osminina, Don Giovannin Komtuurina ja Leporellona, Figaron häiden Don Bartolona, Verdin Don Carlosin Filipinä,  Macbethin Banquona, Rigoletton Sparafucilena, Simon Boccanegran Fiescona,  Rossinin Sevillan parturin Don Basiliona, Wagnerin Valkyyrian Hundingina, Lentävän hollantilaisen Dalandina, Lohengrinin Kuningas Henrikinä, Beethovenin Fidelion Roccona, Musorgskin Boris Godunovin nimiroolissa, Tshaikovskin Jevgeni Oneginin Gremininä.

Oopperauran ohella Jaakko Ryhänen on vieraillut eri puolilla maailmaa myös konsertti- ja oratoriosolistina.

Ryhänen on tehnyt lukuisan määrän levytyksiä; Oopperaa, liediä, hengellistä sekä viihdemusiikkia.

Oman laulu-uransa ohella Ryhänen on tehnyt merkittävän uran laulupedagogina ja toiminut professorina Sibelius-Akatemiassa, professorina ja osaston johtajana Eestin musiikki- ja teatteriakatemian lauluosastolla Tallinnassa sekä Tampereen ammattikorkeakoulun yliopettajana. Hänellä on edelleen lauluoppilaita mm. Sibelius-Akatemiasta. Ryhänen on kouluttanut useita oopperalaulajia, jotka työskentelevät tällä hetkellä ympäri Eurooppaa. Ryhänen jatkaa aktiivisesti uraansa ensisijaisesti pedagogina, mutta konsertoi myös edelleen tiivisti.

Suomen Leijonan komentajamerkki 2016
Promotoitu Eestin musiikki- ja teatteriakatemian kunniatohtoriksi 2014.
Suomen Kulttuurirahaston palkinto 2013
Pro Finlandia-mitalli vuonna 1988

Liput 40 €

Lasten liput alk. 33 €

Lippujen hinnat sisältävät arvonlisäveron ja verkkokaupasta ostaessa palvelupalkkion, ilman toimitusmaksua, sekä käsittelykulut.

Osta liput puhelimitse

Mikkelin, Oulun ja Hämeenlinnan konserttien myyntipalvelu:
0600 10 800
 (1,98 euroa/min+pvm) tai
0600 10 020 (6,84 euroa/puhelu+pvm).
Avoinna ma – la 8 – 21, su ja pyhäisin 10 – 18 (Poikkeukset mahdollisia).
Lippuja myy Ticketmaster.

Lappeenrannan, Joensuun ja Kuopion konserttien myyntipalvelu:
0600 900 900 
(2 €/alk.min+mpm/pvm)
Lipunmyynti avoinna maanantai – lauantai 9 – 21, sunnuntai 10 – 18.
Lappeenrannan konserttiin pyörätuoli- ja avustajalippuvaraukset vain suoraan lipunmyynnistä 05-616 2290 ja teatteri@lappeenranta.fi
Lippuja myy Lippu.fi.

Osta liput myyntipisteestä

Mikkelin, Oulun ja Hämeenlinnan konserttien lipunmyyntipisteet löydät tästä >>

Lappeenrannan, Joensuun ja Kuopion konserttien lipunmyyntipisteet löydät tästä >>

Lappeenrannan, Kuopion ja Joensuun konsertteihin voit ostaa lippuja myös R-kioskeilta. Konserttisalit myyvät lippuja myös ennakkoon.

Osta liput verkkokaupasta