KONSERTIT

Mestari ja Diiva – konserttikiertue siirtyy keväälle 2021

Klassisen laulumusiikin suursuosikkien, basso Jaakko Ryhäsen ja sopraano Johanna Rusasen konserttikiertue Mestari ja Diiva siirtyy tulevalle kevättalvelle. Syy konserttien siirtämiseen on korona-viruksen leviämisestä johtuva turvallisuustilanteen epävarmuus sekä viranomaisten määräyksistä seuraavat rajoitukset konserttisalien asiakasmääriin.

Syksyltä keväälle siirtyvät konsertit oli suunniteltu Kuopioon 1.11., Hämeenlinnaan 4.11., Lappeenrantaan 5.11. ja Joensuuhun 15.11.

Uudet konserttipäivät 2021 ovat seuraavat:

Lappeenranta 12.3. (Lappeenranta-Sali)
Hämeenlinna 18.3. (Verkatehdas)
Kuopio 21.3. (Musiikkikeskus)
Joensuun konserttipäivä julkaistaan marraskuussa.
– Keväälle tulee lisäksi uutena konserttipaikkana Lahden Sibelius-talo 14.3.!

Sekä syksyn konsertteihin jo ostetut, että kevään 2020 konserteista syksylle siirtyneet liput käyvät sellaisinaan saman paikkakunnan keväälle 2021 siirrettyyn konserttiin.

Ne asiakkaat, jotka eivät pääse osallistumaan keväälle siirrettyyn konserttiin ja haluavat maksamansa lipun hinnan takaisin, voivat hakea sitä konserttipaikan lippuoperaattorista riippuen joko:

Lippu.fi

tai

Ticketmaster

Pahoittelemme asiakkaille aiheutuvaa harmia, ja toivomme kevään konsertin korvaavan pitkäksi venyneen odotuksen!

Lisätiedot:

HeartBrain Oy
Jan Hultin
Toimitusjohtaja
jan.hultin@heartbrain.fi
0400 483 578


Mestari ja Diiva

Mestarit muuttuu Mestari ja Diiva-kiertueeksi

Jorma Hynninen ei jatka Mestarit kiertueella. Hänen tilallaan, Jaakko Ryhäsen kanssa esiintyy suosittu sopraano ja upea diiva Johanna Rusanen. Samalla konserttisarja saa uudeksi nimekseen Mestari ja Diiva.

Viime keväänä käynnistynyt baritoni Jorma Hynnisen ja basso Jaakko Ryhäsen Mestarit-kiertue ei jatku syksyllä. Pitkän harkinnan ja kuukausien laulamattomuuden jälkeen Jorma Hynninen on päättänyt ettei halua enää kiertuetta jatkaa. ”Korona-karanteenin aiheuttama lähes kahdeksan kuukauden konsertti- ja esiintymistauko on lauluäänelle turmiollinen. En usko että tällaisen hyvin vaativan ohjelmiston esittäminen kunniallisesti olisi enää mahdollista. Pahoittelen kovin tilanteen aiheuttamaa harmia uskolliselle yleisölle ja kiertueen järjestäjille”, toteaa Jorma Hynninen.

Mestarit- konserttien tilalla, vastaavilla konserttipaikoilla ja ajankohtina, esitetään Mestari ja Diiva – konsertit. Kokenut Mestari Jaakko Ryhänen kohtaa uransa huipulle nousevan upean diivan, sopraano Johanna Rusasen. Tämä erittäin viihdyttävä kokonaisuus pitää sisällään upeita ooppera-aarioita, kansanlauluja, operettia ja musikaalisävelmiä.

Italian kielessä sana Diva tarkoittaa oopperan ylistettyä tähtilaulajaa ja sellainenhan Johanna Rusanen on! Yksi hänen uransa kohokohdista oli toteutumassa syksyllä 2020 New Yorkin Metropolitan-oopperassa. Johanna oli kiinnitetty Richard Wagnerin Tristan ja Isolde –oopperan Isolden cover–tehtävään syys-lokakuulle. Metropolitan jouduttiin kuitenkin sulkemaan koko syyskaudeksi.

Mutta sen minkä New York menettää, sen suomalainen konserttiyleisö nyt saa: Johanna Rusanen esiintyy yhdessä Jaakko Ryhäsen kanssa täällä Suomessa kiertueellamme kaikkiaan viidellä paikkakunnalla: Lappeenranta 12.3. (Lappeenranta-Sali), Hämeenlinna 18.3. (Verkatehdas), Kuopio 21.3. (Musiikkikeskus). Joensuun konserttipäivä julkaistaan marraskuussa. Keväälle tulee lisäksi uutena konserttipaikkana Lahden Sibelius-talo 14.3.! Pianisteina vuorottelevat Jukka Nykänen ja Janne Hovi.

Aiemmin Mestarit-kiertueelle ostetut pääsyliput käyvät Mestari ja Diiva –konsertteihin sellaisenaan. Mikäli kuitenkin haluat rahasi kokonaan takaisin, ole yhteydessä lippuoperaattoriin.

Kiertueaikataulu

Lappeenranta-sali
Villimiehenkatu 1
53100 Lappeenranta

Pianistina Jukka Nykänen

Sibeliustalo
Ankkurikatu 7
15140 Lahti

Pianistina Jukka Nykänen

Verkatehdas, Vanaja-sali
Paasikiventie 2
Hämeenlinna

Pianistina Jukka Nykänen

Musiikkikeskus
Kuopionlahdenkatu 23
70100 Kuopio

Pianistina Janne Hovi

Carelia-sali
Yliopistokatu 4
80100 JOENSUU

Pianistina Janne Hovi

Lisätietoja esiintyjistä

Dramaattisen sopraanon Johanna Rusasen juuret ovat syvällä kainuulaisessa ja savolaisessa maaperässä. Kanttori-isänsä kannustamana hän lauloi ja soitti pianoa sekä huilua jo pienestä lapsesta saakka ja ammattiopintojen lopuksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi. Lisäksi hän on täydentänyt lauluopintojaan Berliinissä ja Wienissä.

Johanna Rusanen on voittanut Timo Mustakallio -laulukilpailun vuonna 1995 ja Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun 1996. Vuonna 1997 hän vastaanotti Martti Talvela -stipendin, ja vuosiksi 1998–2000 hänelle myönnettiin stipendi Berliinin Deutsche Operiin. Johanna Rusanen palkittiin Karita Mattila -palkinnolla vuonna 2001.

Johanna Rusanen debytoi Suomen Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla vuonna 1997. Hän on laulanut myös Berliinin Deutsche Operissa, Moskovan Bolshoi-oopperassa Savonlinnan Oopperajuhlien tuotannossa, Torinon Teatro Regiossa, Teatro Municipal de São Paulossa sekä Deutsche Oper am Rheinissa. Hänen tärkeimpiä roolejaan ovat Kokkosen Viimeiset kiusaukset-oopperan Riitta, Puccinin Tosca ja Turandot, Verdin Kohtalon voiman Leonora, Wagnerin Tannhäuserin Venus, Lohengrinin Ortrud sekä Tristan ja Isolden Isolde.

Johanna Rusanen on konsertoinut kotimaisten musiikkijuhlien lisäksi muun muassa Chicagon Grant Park Music -festivaaleilla, Varsovan Beethoven-festivaaleilla ja Krzysztof Penderecki -festivaaleilla sekä Lontoon BBC Proms -festivaaleilla.

Vuosien 2017–2019 roolitöihin ovat kuuluneet muun muassa Louchen rooli Turun Logomossa maailmanensi-iltansa saaneessa Müller-Berghausin Die Kalewainen in Pochjola -oopperassa, Ida Lankisen ja Kitty Linderin roolit Kantelisen Mannerheim-oopperassa Ilmajoen Musiikkijuhlilla, Sallisen Kullervo-oopperan äidin rooli Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä Iiro Rantalan Pikaparantola-oopperan naispäärooli Sopraano.

Johanna Rusanen palkittiin vuonna 2017 Grammylla Warner Classics -levy-yhtiön tuottamasta Penderecki conducts Penderecki -levytyksestä.

Johanna Rusanen on myös tunnettu siitä, ettei hän kaihda eri musiikinlajien yhdistelemistä. Hän on esiintynyt paljon mm. suomalaisten jazzmuusikoiden kuten Iiro Rantalan ja Lenni-Kalle Taipaleen kanssa. Legendaarisen Kari Tapion kanssa hänellä oli 2000-luvun alussa yhteinen kiertue. Hän on myös laulanut Leningrad Cowboys- sekä Waltari-yhtyeiden kanssa. Viimeisimpänä Sonata Arctica -yhtyeen Tony Kakon kanssa Sonata Sinfonica -spektaakkelissa Oulun jäähallissa vuoden 2018 syyskuussa.

Kausilla 2020-2021 Johanna Rusanen tulee debytoimaan Brünnhilden roolissa Richard Wagnerin oopperoissa Valkyyria, Siegfried ja Jumalten tuho Suomen Kansallisoopperan uudessa Ring-produktiossa.

Jaakko Ryhänen aloitti uransa Suomen Kansallisoopperassa vuonna 1972.

Jaakko Ryhäsen kansainvälinen solistiura käynnistyi New Yorkin Metropolitanissa vuonna 1983. Ryhäsen vakinaisina vierailukohteina ovat sen jälkeen olleet Euroopan suuret oopperatalot: Berliini, München, Lontoon Covent Garden, Wienin valtionooppera, Milanon La Scala , Pietarin Mariinski-teatteri, Moskovan Bolshoi, Berliinin Deutsche Opern, Baijerin ooppera, Bryssel, Leipzig, Zürich, Geneve, Pariisi, Hampurin valtionoopperat sekä Madrid. Hän on ollut kiinnitettynä Wienin valtionoopperan solistikuntaan. Lisäksi hän on vieraillut säännöllisesti  mm. Chicagossa Lyric Operassa, Los Angelesissa sekä Bayreuthin musiikkijuhlilla vuosina 2004-2007.

Hän on uransa aikana esiintynyt oopperakirjallisuuden keskeisissä bassorooleissa kuten mm. Mozartin Taikahuilun Sarastrona, Ryöstö Seraljista -oopperan Osminina, Don Giovannin Komtuurina ja Leporellona, Figaron häiden Don Bartolona, Verdin Don Carlosin Filipinä,  Macbethin Banquona, Rigoletton Sparafucilena, Simon Boccanegran Fiescona,  Rossinin Sevillan parturin Don Basiliona, Wagnerin Valkyyrian Hundingina, Lentävän hollantilaisen Dalandina, Lohengrinin Kuningas Henrikinä, Beethovenin Fidelion Roccona, Musorgskin Boris Godunovin nimiroolissa, Tshaikovskin Jevgeni Oneginin Gremininä.

Oopperauran ohella Jaakko Ryhänen on vieraillut eri puolilla maailmaa myös konsertti- ja oratoriosolistina.

Ryhänen on tehnyt lukuisan määrän levytyksiä; Oopperaa, liediä, hengellistä sekä viihdemusiikkia.

Oman laulu-uransa ohella Ryhänen on tehnyt merkittävän uran laulupedagogina ja toiminut professorina Sibelius-Akatemiassa, professorina ja osaston johtajana Eestin musiikki- ja teatteriakatemian lauluosastolla Tallinnassa sekä Tampereen ammattikorkeakoulun yliopettajana. Hänellä on edelleen lauluoppilaita mm. Sibelius-Akatemiasta. Ryhänen on kouluttanut useita oopperalaulajia, jotka työskentelevät tällä hetkellä ympäri Eurooppaa. Ryhänen jatkaa aktiivisesti uraansa ensisijaisesti pedagogina, mutta konsertoi myös edelleen tiivisti.

Suomen Leijonan komentajamerkki 2016
Promotoitu Eestin musiikki- ja teatteriakatemian kunniatohtoriksi 2014.
Suomen Kulttuurirahaston palkinto 2013
Pro Finlandia-mitalli vuonna 1988

Liput 40 €

Lasten liput alk. 33 €

Lippujen hinnat sisältävät arvonlisäveron ja verkkokaupasta ostaessa palvelupalkkion, ilman toimitusmaksua, sekä käsittelykulut.

Osta liput puhelimitse

Hämeenlinnan konserttien myyntipalvelu:
0600 10 800
 (1,98 euroa/min+pvm) tai
0600 10 020 (6,84 euroa/puhelu+pvm).
Avoinna ma – la 8 – 21, su ja pyhäisin 10 – 18 (Poikkeukset mahdollisia).
Lippuja myy Ticketmaster.

Lappeenrannan, Joensuun ja Kuopion konserttien myyntipalvelu:
0600 900 900 
(2 €/alk.min+mpm/pvm)
Lipunmyynti avoinna maanantai – lauantai 9 – 21, sunnuntai 10 – 18.
Lappeenrannan konserttiin pyörätuoli- ja avustajalippuvaraukset vain suoraan lipunmyynnistä 05-616 2290 ja teatteri@lappeenranta.fi
Lippuja myy Lippu.fi.

Osta liput myyntipisteestä

Mikkelin, Oulun ja Hämeenlinnan konserttien lipunmyyntipisteet löydät tästä >>

Lappeenrannan, Joensuun ja Kuopion konserttien lipunmyyntipisteet löydät tästä >>

Lappeenrannan, Kuopion ja Joensuun konsertteihin voit ostaa lippuja myös R-kioskeilta. Konserttisalit myyvät lippuja myös ennakkoon.